Εκτός απροόπτου στο Αιγαίο

«εκτός απροόπτου στο αιγαίο»        Ξεκινώντας να γράφουμε αυτές τις γραμμές το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει ...






«εκτός απροόπτου στο αιγαίο»
      Ξεκινώντας να γράφουμε αυτές τις γραμμές το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει μπει στην ελληνική υφαλοκρυπίδα και το ελληνικό FIR, πατώντας στην υπογραφή του πρόσφατου παράνομου και απαράδεκτο τουρκολιβυκού συμφώνου, παρακολουθούμενο από την Ελληνική φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ. Ο υπουργός άμυνας και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ενημερώνουν σχετικά τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.
Την τρέχουσα αυτή χρονική περίοδο είχαμε επίσης, την επέτειο των Ιμίων και στην Βουλή ψηφίσθηκε η  αναβάθμιση και η διεύρυνση της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, την οποία είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποτελείωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ψήφο και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.  
      Πριν από πεντέμισι μήνες μιλώντας κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής περιόδου, μεταξύ των άλλων είχαμε τονίσει: «εκτός απροόπτου στο αιγαίο» η τουριστική ανάπτυξη στο νησί θα είναι πρωτόγνωρη.     
Μιλώντας στην διάρκεια εκείνης της διαδικασίας, ξέραμε ότι είχαμε απέναντι  μας μια νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή που ένα από τα βασικά προεκλογικά της συνθήματα ήταν: «μακριά η πολιτική  από τον Δήμο για το καλό του νησιού». Ένα σύνθημα ψεύτικο, υποκριτικό, αποπροσανατολιστικό και επικύνδυνο.
Γνωρίζαμε επίσης ότι απέναντι μας είχαμε τους παράγοντες του νησιού, οικονομικούς και λοιπούς, οι οποίοι παρευρίσκονταν περιχαρής  για την ισχυρή πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ τους.  
     Μεν τη φράση «εκτός απροόπτου στο Αιγαίο» τότε, θέλαμε να απευθυνθούμε κυρίως στους απλούς συμπατριώτες μας, υπενθυμίζοντας τους ότι, όχι μόνο δεν θα πρέπει να απομακρύνονται από την πολιτική αλλά αντίθετα θα πρέπει  να συμμετέχουν και να την διαμορφώνουν υπέρ των συμφερόντων τους.
Θέλαμε να τονίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο που αποφασίζει και ασκεί πολιτική σε τοπικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να ενδιαφέρεται και τα γενικότερα θέματα όπως αυτά του αιγαίου και των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα οποία επηρεάζουν τη ζωή μας.
Τέλος θέλαμε να υπογραμμίσουμε, ότι η κατάσταση που διαμορφωνόταν στο Αιγαίο από την τουρκική προκλητικότητα, δεν ήταν  ένα παιχνίδι του Ερντογαν για εσωτερική κατανάλωση, όπως υποστήριζαν τότε, πολιτικοί και  δημοσιογράφοι καλλιεργώντας τον εφησυχασμό.
     Σήμερα που οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα, στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή  της Μεσογείου ξεκαθαρίζουν καλούμε ξανά,  το λαό να μην εφησυχάζει διότι:
·  Πίσω από την τουρκική προκλητικότητα υπήρχε και υπάρχει μάχη συμφερόντων για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων  πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι αγωγοί των οποίων είναι μαγνήτες οικονομικών ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων.  
·  Η διαχρονική τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα υπάρχει με Νατοϊκή-Αμερικανική και ευρωενωσιακή κάλυψη.
· Αυτοί που πριν από λίγους μήνες μας έλεγαν να μην ανησυχούμε γιατί η τουρκική προκλητικότητα ήταν ένα παιχνίδι  του Ερντογαν, σήμερα οι ίδιοι προσπαθούν να μας διαβεβαιώσουν ξανά να μην ανησυχούμε γιατί η Ελλάδα έχει  ισχυρούς συμμάχους, ενώ  η Τουρκία απομονώνεται.
·  Εξάλλου, λένε, εκτός από την  εμπλοκή και την σύγκρουση υπάρχει ο δρόμος του συμβιβασμού και της συνεκμετάλλευσης.
· Υπάρχουν, από τη συνθήκη της Μαδρίτης,  προδιαγεγραμμένα σχέδια συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου.
·  Το Αιγαίο και ευρύτερα η Μεσόγειος «βράζει και μυρίζει μπαρούτ»
·  Η χώρα μας μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας για τις βάσεις αναβαθμίζεται σε πολεμικό ορμητήριο, γίνεται στόχος  του αντινατοϊκού  μπλόκ δυνάμεων (Ρωσία, Ιραν κ.λ.π.) και μας εμπλέκει σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί ξανά και να εφησυχάζει, αλλά να παλέψει μέσα από τους μαζικούς φορείς για την αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλισικές ενώσεις (ΝΑΤΟ-Ε.Ε).
Να παλέψει για μια πολιτική που ο ενεργειακός πλούτος αλλά και γενικότερα ο πλούτος που παράγεται να του ανήκει για να ικανοποιεί τις ανάγκες του.
Να αναπτύξει πραγματικές σχέσεις αλληλεγύης με τους λαούς της περιοχής.
Θ.Γ.Χρυσολωράς 
Επικεφαλής Λ.Σ. Σεριφου

Related

ΣΕΡΦΙΩΤΙΚΑ 9165692396581182691

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item