Οι Λαοί δεν πρέπει να ξεχνούν

                                          ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ       Παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Συλλογής Σερίφου,...




                                         ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ

      Παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Συλλογής Σερίφου, από την υπουργό πολιτισμού κ.Μενδώνη την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.

Στην τελετή, ως όφειλε θεσμικά, ήταν και ο Δήμαρχος του νησιού. Παρών και ο κυβερνητικός βουλευτής κ.Βρούτσης.

Στις σύντομες ομιλίες τους τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο βουλευτής αναγνώρισαν τη καλή δουλειά που έχει γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού για την στέγαση και ανάδειξη, της Αρχαιολογικής Συλλογής του νησιού, στο κτίριο του ΠΕΡΣΕΑ.

Εμείς όμως, που πιστεύουμε ότι ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, τι προηγήθηκε και σε τη θέση βρέθηκε η αρχαιολογική συλλογή του νησιού, πριν από 14 μήνες και τη στάση κράτησε ο καθένας από  εμάς.

      Τον Μαϊο του 2021 λοιπόν, η Αρχαιολογική Συλλογή της Σερίφου, βρέθηκε με την «έξωση στο χέρι», με την απειλή  διακοπής λειτουργίας της και την μεταφορά της στην Μήλο.

Συγκεκριμένα στις 11-05-2021, η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ εγγράφως και με βάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2019 και τη σχετική Υπουργική Απόφαση της υπουργού πολιτισμού,  που είχε εκδοθεί, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή, την παράδοση του κτιρίου του ΠΕΡΣΕΑ στις 25 Μαϊου 2021 για τη στέγαση της Συλλογής. 

Η νέα Δημοτική Αρχή μετά από 2 χρόνια αφωνίας για το θέμα και μια μέρα πριν από την παράδοση του κτιρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις 24-05-2021 συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητά την ανάκληση της απόφασης του 2019  για  να μην δοθεί τμήμα του ΠΕΡΣΕΑ στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη στέγαση της Αρχαιολογικής Συλλογής αδιαφορώντας για την τύχη της.

Μπροστά στο αδιέξοδο που πήγε να δημιουργηθεί η Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου   πήρε την πολιτική πρωτοβουλία και κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την δική της αντιπρόταση, που ήταν και η μοναδική. Η πρόταση της Λ.Σ. βελτίωνε την απόφαση του 2019,  περιορίζοντας την  χρονική διάρκεια σε 15 χρόνια και θέτοντας ως υποχρέωση του Υπουργείου Πολιτισμού να συνδράμει και στην αποκατάσταση του κτιρίου ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ στη Χώρα. Η πρόταση της Λ.Σ. ψηφίστηκε από 8 Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, έγινε απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου και έδωσε λύση στο αδιέξοδο.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία δεν άρεσε στη Δημοτική Αρχή του νησιού,  με περίσσεια αλαζονείας, επιδόθηκαν σε πολιτικές αθλιότητες ενάντια στην Λαϊκή Συσπείρωση και στους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν την πρότασή της. Έφθασαν στο σημείο, στα καφενεία του νησιού να ψιθυρίζουν για ξεπούλημα του ΠΕΡΣΕΑ από το Κ.Κ.Ε. 

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΣΕΡΙΦΟΣ ο  Δήμαρχος:

                                             Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΕΑΛΩ!!!!

Στις 24 Μαϊου 2021, δηλαδή πέντε μέρες πριν την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς, το Δημοτικό Συμβούλιο της Σερίφου έλαβε κατά πλειοψηφία μια ιστορική απόφαση για το νησί μας, η οποία θα έχει πολλές συνέπειες για την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους της.κ.λπ.-κ.λ.π        

 Παρουσίασαν δηλαδή τη Λαϊκή Συσπείρωση και τους  Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν να παραχωρηθεί τμήμα του ΠΕΡΣΕΑ για τη στέγαση της Αρχαιολογικής Συλλογής ως Οθωμανούς που άλωσαν τη ΠΟΛΗ.

      Για τις αθλιότητες που ειπώθηκαν και γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Λ.Σ. απαντά με το πρόγραμμά της για τον πολιτισμό στο νησί. Η Λ.Σ ήταν η μόνη από τις 4 παρατάξεις που στο πρόγραμμά της υπήρχε αναφορά για την τύχη της αρχαιολογικής Συλλογής του νησιού.  Και δεν είναι τυχαίο που στο πρόγραμμα της ΣΕΡΙΦΙΑΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ το κεφάλαιο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ απουσιάζει παντελώς.

Οι δε βουλευτές του νομού στις δύσκολες στιγμές για την Αρχαιολογική Συλλογή του νησιού, αγρόν ηγόραζαν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε ικανοποιημένοι γιατί συμβάλαμε να δοθεί λύση σε ένα θέμα που αφορά τον πολιτισμό του νησιού και όλοι πλέον το αναγνωρίζουν.

Ο πολιτισμός κατά τη γνώμη μας δεν είναι εμπόρευμα ούτε συμπληρωματικό τουριστικό προϊόν.        

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι η ψυχαγωγία οι τέχνες και γενικότερα ο πολιτισμός είναι μια λαϊκή κοινωνική ανάγκη πρωτίστως για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και για  τους επισκέπτες του. Είναι δε περισσότερο αναγκαίος σε μικρές κλειστές νησιωτικές  κοινωνίες όπως αυτή της Σερίφου και εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξή του.

Ο Λαός του νησιού ας βγάλει τα συμπεράσματά του και να μην περιμένει σωτήρες για να τον σώσουν. Ας αγωνισθεί μέσα από τα σωματεία και τους Συλλόγους του για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του πολιτισμού στο νησί.

 

Related

Τοπικά νέα 3938393466882313782

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item