Η Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα ΕΛΤΑ στη Σέριφο

        Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2021 (23-12-2021) συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων θεμάτων  και η κατάσταση που έχει προκύψει στ...

 


      Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2021 (23-12-2021) συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων θεμάτων  και η κατάσταση που έχει προκύψει στη λειτουργία των ΕΛΤΑ στο νησί μετά από τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Μετά την τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής η Λαϊκή Συσπείρωση  κατέθεσε τη δικιά της εισήγηση-πρόταση για το θέμα.
Στην αρχή της τοποθέτησής της η Λ.Σ. ενημέρωσε για την εταιρική σύνθεση της επιχείρησης (ΔΗΜΟΣΙΟ-ΛΑΤΣΗΣ) η οποία σήμερα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης.
Στη συνέχεια η Λ.Σ., αναφέρθηκε στις βασικές νομικές παρεμβάσεις που έγιναν διαχρονικά για να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι:
Το 2013 η τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. απελευθέρωσε την ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Το 2018 η τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αποφάσισε να περιέλθουν τα ΕΛΤΑ στην Ε.Ε.ΣΥ.Π.(ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ).
     Η σημερινή κυβέρνηση πατώντας στο νομικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων  προχώρησε  ένα βήμα παραπέρα. Με  πρόσχημα την επαναφορά της επιχείρησης σε "κερδοφορία"  αποφάσισε την τοποθέτηση ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΡΑΤΑΓΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής τα πρώτα θύματα είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός που έχει ανάγκη των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.  
Για τους ήδη εργαζόμενους αποφάσισε την εθελουσία έξοδο και την αντικατάστασή τους με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, που ξεκινούν από ένα μήνα σύμβαση μέχρι και το ΑΙΣΧΟΣ της ενοικίασης εργαζομένων και φυσικά με πετσοκομμένους μισθούς.
Τέλος η Λ.Σ. τόνισε ότι η λειτουργία του τοπικού ΕΛΤΑ είναι απαραίτητη για το νησί μας και πρότεινε να σταλεί έγγραφο στα αρμόδια υπουργεία ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΨΥΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ζητώντας την στελέχωση του τοπικού ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER  με προσωπικό αορίστου χρόνου προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και γενικότερα υπέρ του λαού του νησιού.
Η πρόταση αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.    












Related

ΣΕΡΦΙΩΤΙΚΑ 1683112350713978160

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item