Για τα πρόστιμα και σφράγισμα καταστημάτων στη Σεριφο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ         Μας δόθηκαν από τη δημοτική αρχή τα έγγραφα σχετικά με τα πρόστιμα...




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
 

      Μας δόθηκαν από τη δημοτική αρχή τα έγγραφα σχετικά με τα πρόστιμα και το σφράγισμα καταστημάτων του νησιού, για παράβαση των μέτρων αναχαίτησης του Civid 19. 
Από τα έγγραφα εδραιώνετε και ενισχύετε το αρχικό μας συμπέρασμα, ότι η απόφαση για στοχοποίηση των καταστημάτων εστίασης, ως κύριους φορείς μετάδοσης κρουσμάτων Covid 19 στο νησί, ήταν συλλογική απόφαση της παράταξης ΣΕΡΙΦΙΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ που διοικεί τον Δήμο και δεν ήταν προσωπική απόφαση του αντιδημάρχου τουρισμού που λόγω αρμοδιότητας υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα. 
      Πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου το νησί ήταν πράσινο και οι εμβολιασμοί είχαν πάει σχετικά καλά. Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, λόγω κινητικότητας και ανεπάρκειας ελέγχων σε λιμάνια και πλοία το νησί έγινε πορτοκαλί. 
      Μετά την κορύφωση και έξαρση των κρουσμάτων στο νησί, 19-07-2021, η Δημοτική αρχή του νησιού, συγκάλεσε το τοπικό συντονιστικό, χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου και αποφασίστηκε, επίσημα πλέον, η στοχοποίηση των καταστημάτων εστίασης.
Κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού:
Α) Ο γιατρός ενημέρωσε για τα ενεργά κρούσματα στο νησί συνιστώντας ως αναγκαία την συνεχή ενημέρωση του κόσμου και των επαγγελματιών του νησιού.
Β) Ο Δήμος συστήνει ομάδα για ενημέρωση των καταστημάτων εστίασης, έκκληση για τήρηση των μέτρων, συστηματικός έλεγχος από αστυνομικές και λιμενικές αρχές και τέλος επιβολή προστίμων στους παραβάτες για παραδειγματισμό και σωφρονισμό
Από την ανάγνωση των σχετικών εγγράφων φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή του νησιού υποδείκνυε στις αστυνομικές αρχές οικισμούς πλατείες και καταστήματα που έπρεπε να ελεγχθούν, μετατρέποντας το Δήμο σε «χωροφύλακα» της τοπικής αστυνομίας. 
      Η Λαϊκή Συσπείρωση, με την έναρξη της πανδημίας, 20 Μαρτίου 2020. είχε καταθέσει τις βασικές της θέσεις γύρω από το θέμα με επιστολή του επικεφαλής της παράταξης προς τον Δήμαρχο. 
Στη σημερινή συγκυρία θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, έγκαιρα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο Δήμος να ζητήσει από την κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων υπουργείων:
1. Την εντατικοποίηση ελέγχων στα Λιμάνια και τα πλοία δεδομένου ότι το νησί κινδύνευε από «εισαγόμενα» κρούσματα.
2. Την ενίσχυση του τοπικού Ιατρείου αφού ήταν βέβαιο ότι θα δέχονταν πίεση.
3. Να υπάρχει και στο νησί ξενοδοχείο αναφοράς για Covid 19.
4. Εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, χωρίς διακρίσεις, για τήρηση των πρωτοκόλλων από το προσωπικό και τους επισκέπτες.
Αυτά ήταν τα ελάχιστα που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν από τη Δημοτική αρχή και την κυβέρνηση με αποτέλεσμα:
Την στοχοποίηση των καταστημάτων εστίασης με τη γνωστή κατάληξη.
Την έλλειψη ξενοδοχείου αναφοράς Covid 19 στο νησί. 
Το τοπικό Ιατρείο να εκπέμπει SOS και να συστήνει τη χρήση με φειδώ των υπηρεσιών υγείας. 
      Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι με αυταρχισμό, με μεθόδους και λεξιλόγιο εποχών χωροφυλακής δεν λύθηκαν προβλήματα.
Και το κωμικοτραγικό της υπόθεσης. 
Μετά την κατακραυγή που ακολούθησε από το κλείσιμο και την επιβολή προστίμων σε καταστήματα, που η ίδια η Δημοτική αρχή ζήτησε, έστειλαν το Δήμαρχο στη Μήλο να συναντήσει το Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος. Να ζητήσουν τι άραγε; 
                                                                                                         ΣΕΡΙΦΟΣ 13-08 2021













Related

Τοπικά νέα 7962523110397642461

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item