Πεμτη 9 Νοέμβρη Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ Στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ., το συλλαλητήριο της Αθήνας - Την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη...



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ., το συλλαλητήριο της Αθήνας - Την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.




Απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης θα δώσουν τα συλλαλητήρια που οργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη 9 Νοέμβρη σε δεκάδες πόλεις σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η μαζική συμμετοχή εργατών, φτωχών αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, ανέργων και των οικογενειών τους θα αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης και προετοιμασίας απεργιακής κινητοποίησης κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου.
Το κάλεσμα στους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους διαδίδεται πλατιά καθημερινά στους χώρους δουλειάς, ενώ την περασμένη βδομάδα ξεχώρισε η συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας και η συνέντευξη Τύπου των συνδικάτων μέσα από το γραφείο της υπουργού.
Να φτάσει παντού το κάλεσμα
«Ολοι στον αγώνα, ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» ήταν ένα από τα συνθήματα που αντήχησαν στη Σταδίου, μέσα κι έξω από το υπουργείο για πολλές ώρες.
Στο πνεύμα αυτό, ήδη δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν συζητήσει και αποφασίσει τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια. Τις λίγες μέρες που απομένουν, συνεχίζεται και εντείνεται αυτή η προσπάθεια, για να φτάσει το κάλεσμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς, μέσα από εξορμήσεις και περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις. Ιδιαίτερο βάρος πέφτει στους κλάδους και τους χώρους που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ώστε να αξιοποιήσουν τα συλλαλητήρια ως το επόμενο βήμα της δράσης τους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην κάνουν βήμα πίσω και να απαντήσουν αγωνιστικά στα μέτρα που ήδη ματώνουν το λαό και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης».
Ξεχωριστή σημασία ανάμεσα στις «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και η προσπάθεια για επιβολή νέων εμποδίων στην κήρυξη απεργιών. Στο φόντο αυτό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν την κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων με πανελλαδική απεργία.Σχετικό κάλεσμα, εκτός από το ΠΑΜΕ, απευθύνουν όλο και περισσότερες Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων.
Μέρος της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης είναι και η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Γι' αυτό, ανάμεσα στα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι η μη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και η εναντίωση στις ΝΑΤΟικές εξοπλιστικές δαπάνες, που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους σε νέες σκληρές θυσίες.
Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια έχουν ανακοινώσει επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Related

Ροή ειδήσεων 1280432276265538731

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item