Eνημερωτική συγκέντρωση της Λαικής Συσπείρωσης Σερίφου

12-08-2012 ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  Ενημερωτική συγκέντρωση-συζήτηση διοργάνωσ...

12-08-2012 ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 Ενημερωτική συγκέντρωση-συζήτηση διοργάνωσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΕΡΙΦΟΥ, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου Θ.Γ.Χρυσολωράς είπε μεταξύ άλλων: 

Για τον χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης σήμερα, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ, οι Δήμοι μετατρέπονται σε «εκπροσώπους των εργολάβων», επιβεβαιώνοντας τις προεκλογικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για την κατάσταση στον Δήμο Σερίφου: Αναφέρθηκε στις πρόσθετες αρμοδιότητες που υπάρχουν σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και στην ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης εκτεταμένων δικτύων και εγκαταστάσεων(ΒΙΟΚΑ,ΥΔΡΕΥΣΗ,ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ,ΧΥΤΑ,ΦΡΑΓΜΑ) στις οποίες ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια, διότι, πέρα από τις αδυναμίες των αιρετών της πλειοψηφίας(Δημάρχου, Αντιδημάρχων), υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού με αποτέλεσμα Δημοτικές εργασίες και υπηρεσίες να ανατίθεται σε εργολάβους. 

Τόνισε ιδιαίτερα την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού για την επίβλεψη λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ,ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ,ΧΥΤΑ κ.λ.π., με αποτέλεσμα να επιβάλλονται πρόστιμα στον Δήμο, τα οποία επιβαρύνουν τον Σερφιώτικο λαό. Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη, βασικών υπηρεσιών, (οικονομικής και τεχνικής) στον Δήμο. 

Επέρριψε, διαχρονικές ευθύνες για την έλλειψη του απαραίτητου και αναγκαίου προσωπικού, διότι τόσο η σημερινή όσο και προηγούμενες δημοτικές αρχές αρκούνται να υλοποιούν τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού το οποίο βρίσκεται σε συνεχή ομηρία. 

 Για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού: 

Για την ύδρευση ανέφερε την σπουδαιότητα επάρκειας και ελεγμένης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους τους οικισμούς του νησιού, τονίζοντας την ευθύνη της Δημοτικής αρχής για την εξασφάλιση του. Αναφέρθηκε σε σχετικές πρωτοβουλίες της Λαϊκής Συσπείρωσης στο θέμα, σημειώνοντας την ανάγκη βελτίωσης της διαχείρισης του πόσιμου νερού, διαφορετικά η «ευλογία» ύπαρξης νερού στο νησί μας, σε σχέση με τα γειτονικά νησιά, θα μετατραπεί σε εφιάλτη, σε περίπτωση παρατεταμένης ανομβρίας. Χαρακτήρισε θετικό γεγονός, την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ για την έγκριση 3.000.000 €, από το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. για την βελτίωση μέρους υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης αλλά και την αξιοποίηση του φράγματος, με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα θα απορροφηθούν και θα αξιοποιηθούν με τον καλλίτερο τρόπο. Για την άρδευση είπε ότι με πρέπει να μπει τάξη στα εκτεταμένα ιδιωτικά δίκτυα άρδευσης που διατρέχουν όλο το νησί και σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται σπατάλη. Τέλος τόνισε την ανάγκη κατασκευής μικρών φραγμάτων σε σημεία του νησιού που υπάρχει νερό και δεν αξιοποιείται. 

 Για την Αποχέτευση:

Περιέγραψε την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται και λειτουργούν οι τρείς ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ (Τσιλιπάκι,Γαλανή,Καλίτσος), επαναλαμβάνοντας την έλλειψη προσωπικού για την συντήρηση και λειτουργία τους, αλλά και τις «άστοχες» αποφάσεις και ενέργειες της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στην ανάθεση των σχετικών εργασιών για το 2012. Για την απόφαση έγκρισης 2.000.000 € για την βελτίωση του δικτύου της αποχέτευσης, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό ως ένα θετικό γεγονός. 

Για τα απορρίμματα:

 Είπε ότι ο ΧΑΔΑ (χωματερή) έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μπήκε σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Η λειτουργία και του ΧΥΤΑ θα δοθεί σε εργολάβο λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά γιατί είναι και πολιτική επιλογή της Δημοτικής αρχής. Ελπίζουμε ο ΧΥΤΑ θα λειτουργήσει σωστά και δεν θα μετατραπεί σε μια καλυμένη χωματερή. Για την ανακύκλωση αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η «πεπατημένη» μέσω της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. 

Για την ΥΓΕΙΑ: 

Τόνισε την ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου με το αναγκαίο προσωπικό αλλά και με τα αναγκαία μέσα για την λειτουργία του. Η στελέχωση του Ιατρείου μόνο από Αγροτικούς και παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, χωρίς γιατρό ειδικότητας ,παιδίατρο κ.λ.π. δεν καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Καυτηρίασε με έντονο τρόπο την στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που με τις ενέργειες και αποφάσεις του σχετικά με το Ιατρείο και γενικότερα με την Υγεία βοηθάει στο πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. 

Αναφέρθηκε στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβει στο νέο οργανόγραμμα του Δήμου θέση γιατρού τον οποίο θα πληρώνουν επιπλέον οι Σερφιώτες, μέσω του Δημοτικού προϋπολογισμού και ο οποίος θα «εδρεύει» στο Δημόσιο Ιατρείο. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση χρηματοδότησης του Ιατρείου με 8.000€ από το ταμείο του Δήμου μέσω του ιδρύματος στήριξης, αλλά και στις αποφάσεις και ενέργειες για την «φιλοξενία» ιδιωτικής κλινικής και ιδιώτη γιατρού στο δημόσιο Ιατρείο του νησιού, προωθώντας έτσι την «ιδέα» της ιδιωτικής Υγείας. Τέλος επανέλαβε την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καθολική δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους και απαγόρευση κάθε ιδωτικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας. 

Για την Παιδεία: 

Υπάρχει άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας αιθουσών διδασκαλίας προκειμένου τα ορισμένα παιδιά να πάψουν να χρησιμοποιούν την εκκλησία ως αίθουσα διδασκαλίας. 

 Για το ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ: 

Επισήμανε τα γνωστά προβλήματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, ιδιαίτερα το χειμώνα, και ως κύρια αιτία ανάφερε την δυνατότητα που δίνεται στους ιδιοκτήτες των καραβιών, να «ρυθμίζουν» τα δρομολόγια σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και όχι με βάσει τις ανάγκες των νησιωτών .Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της συγκυβέρνησης για παραχώρηση των λιμανιών σε ιδιώτες είπε ότι θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα που ζουν στα νησιά. Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι Καράβια, Λιμάνια αλλά και τα ιδιωτικοποιημένα ήδη Ναυπηγεία να γίνουν Λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία των αναγκών των νησιωτών και των επισκεπτών για ασφαλή και φθηνά ταξίδια. 

Για τις καταπατήσεις:

 Υπάρχουν είπε μικροί καταπατητές οι οποίοι κάπως αντιμετωπίζονται. Υπάρχει όμως και ένας «μεγάλος» καταπατητής ο οποίος μεθοδικά και με τις διαχρονικές «πλάτες» των δημοτικών αρχών, έχει βαλθεί να ξεσπιτώσει κόσμο στις περιοχές Μ.Λιβαδιού Κουταλά αλλά και να αποκτήσει χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την τουριστική αξιοποίησή τους. 

Για την στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής ανέφερε ότι με την στάση της και τις ενέργειές της υπονόμευσε την επιτροπή που συγκροτήθηκε πριν από ένα χρόνο για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας αλλά και την στήριξη των κατοίκων της περιοχής από τις διεκδικήσεις της λεγόμενης «Εταιρείας», η οποία σύμφωνα με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έχει καμιά δουλειά στο νησί από τη στιγμή που δήλωσε πτώχευση και άφησε απλήρωτους τους εργάτες. 

Δεν μπορεί επίσης να θεωρεί ιδιοκτησία της εκτάσεις που τις παραχωρήθηκαν από το κράτος για εκμετάλλευση και μόνο ούτε και όσα αποκτήθηκαν με πειθαναγκασμό Κλείνοντας την εισήγησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε εν συντομία στην κατασκευή της ΜΑΡΙΝΑΣ ,στο ΣΦΑΓΕΙΟ ,στην ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΥΡΩΝ και τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ.

Related

Ροή ειδήσεων 5642394376581639078

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item