Πλήρη ενημέρωση ζητά η Λαική Συσπείρωση Σερίφου

ΠΡΟΣ:Δήμαρχο Σερίφου  Κύριε Δήμαρχε με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω θέματα που αφορούν τον Δ...



ΠΡΟΣ:Δήμαρχο Σερίφου 

Κύριε Δήμαρχε με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω θέματα που αφορούν τον Δήμο μας και τους Δημότες μας. 

1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΑΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ 

 Κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2013 και σε ερώτηση που σας θέσαμε σχετικά με έσοδα από τόκους καταθέσεων και τον αριθμό των τηρουμένων λογαριασμών του Δήμου δεν είσαστε έτοιμος να μας απαντήσετε και μας υποσχεθήκατε ότι θα μας ενημερώσετε εντός ολίγων ημερών εγγράφως και υπεύθυνα. Επειδή έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε και απάντηση δεν έχουμε λάβει, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως: Ποιούς λογαριασμούς τηρεί ο Δήμος και ποιοί είναι οι δικαιούχοι. Ειδικότερα από τον λογαριασμό που τηρείτο στην εθνική Τράπεζα και αποφασίστηκε πρόσφατα να κλείσει, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις κινήσεις του από 01-01-2011 μέχρι το κλείσιμό του. 

2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

1 Επανερχόμενοι στο ερώτημα που σας είχαμε υποβάλει την 01-04-2011 και δεν πήραμε απάντηση σας ζητάμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο, ηλεκτρονικό ή χειρόγραφο, των οφειλετών του Δήμου μέχρι 31-12-2012 στην οποία να φαίνεται το ποσόν που χρωστάνε, την αιτία της οφειλής (ύδρευση, αποχέτευση, τραπεζοκαθίσματα κ. λ. π), την ιδιότητα του οφειλέτη (εργαζόμενος, συνταξιούχος, επιχειρηματίας, επαγγελματίας κ.λ.π). Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε αν έχετε προβεί σε ενέργειες για την είσπραξη, διακανονισμό ή ρύθμιση των χρεών τα οποία έχουν ξεπεράσει το 1.500.000€. 

3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία ταμιακής υπηρεσίας στον Δήμο παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο του πρωτοκόλλου παραλαβής παράδοσης του ταμείου που έγινε από την κυρία Μαθιουδάκη στην κυρία Κουζούπη. 

4. ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Παρακαλούμε να μας χορηγήσετε κατάσταση με τις οφειλές του Δήμου μέχρι 31-12-2012 σε εργολάβους, προμηθευτές κ.λ.π. 

5. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. 

Το Δημοτικό Λεωφορείο δεν λειτουργεί εδώ και δέκα μήνες. Ζητάμε να μας ενημερώσετε:

 α) Που οφείλετε η μεγάλη καθυστέρηση στην επισκευή του.

 β) Πόσα εισιτήρια κόπηκαν και τι ποσά εισπράχθηκαν από το Δημοτικό Λεωφορείο κατά τα έτη 2011 και 2012 (ξεχωριστά για κάθε χρονιά). 

6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ Φ.Π.Α. ΣΕ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. 

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να υλοποιήσει την κυβερνητική απόφαση για επιβολή Φ.Π.Α. σε ύδρευση και αποχέτευση 2 από τους λογαριασμούς του 2013 και μετά. Ζητάμε να μας ενημερώσετε: 

 α) Γιατί επιβλήθηκε Φ.Π.Α. στους λογαριασμούς του 2012 τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση; 

β) Πότε ο εργολάβος που είχε αναλάβει την καταμέτρηση του νερού παρέδωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων του 2012 στις υπηρεσίες του Δήμου. 

7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ. 

 Όπως γνωρίζετε μέχρι 28-02-2011 οι Δήμοι όλης της χώρας προέβησαν σε πλήρη απογραφή. Παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο της απογραφής που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας επειδή μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

 8. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας στερείται εξειδικευμένου προσωπικού (χημικού μηχανικού, μηχανολόγου, χειριστού κ.λ.π.).Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί κατά την περίοδο των μετατάξεων και της κινητικότητας για την απόκτηση του αναγκαίου προσωπικού, κοινοποιώντας μας τα σχετικά έγγραφα που αποστείλατε στα αρμόδια υπουργεία και φορείς, για τον σκοπό αυτό. 

 9. ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Παρακαλούμε να μας χορηγήσετε πίνακα με τα κάθε είδους όχημα που διαθέτει ο Δήμος μας στον οποίο να φαίνεται το είδος του οχήματος, ο αριθμός κυκλοφορίας και το έτος κτήσης. 

10. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ. 

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στον βιολογικό του Λιβαδιού διαπιστώσαμε ότι οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Σοβαρά προβλήματα επίσης παρουσιάζονται συχνά στα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης στις παραλίες Λιβαδιού και Λιβαδάκια. 3 Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον προγραμματισμό συντήρησης και τεχνικών παρεμβάσεων που έχετε κάνει για το 2013, στις εγκαταστάσεις του δικτύου αποχέτευσης και των τριών βιολογικών (Γαλανή, Καλίτσος, Λιβάδι), προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες προβλημάτων κατά την λειτουργία τους ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο. Παρακαλούμε επίσης να μας χορηγήσετε αντίγραφο του ημερολογίου που τηρείται στον βιολογικό του Λιβαδιού και τα αποτελέσματα των μετρήσεων κατά τα έτη 2011, 2012. Τέλος παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε για τις τεχνικές παρεμβάσεις και εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο αποχέτευσης και στους τρείς βιολογικούς, καθώς επίσης και το κόστος αυτών το 2011 και 2012. 

 11. ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Σ.

 Σε απάντηση προηγούμενης επιστολής μας (ο1-04-2011) σχετικά με την τύχη της ΔΕΥΑΚΣ μας είχατε ενημερώσει ότι η εν λόγω Δημοτική επιχείρηση βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Με αφορμή επίσης σχετικής επιστολής του κ. Τσόπελα (Δεκέμβριος 2012) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση σε Δικηγόρου σχετικής διερεύνησης για την συντόμευση των διαδικασιών εκκαθάρισης. Ζητάμε να μας ενημερώσετε: 

α)Ποια η πρόοδος σχετικά με την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΚΣ.

 β)Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δικηγόρος του Δήμου για την συντόμευση της εκκαθάρισης. 

γ) Ποιά η μηνιαία επιβάρυνση του Δήμου κατά το χρονικό διάαστημα που η ΔΕΥΑΚΣ βρίσκεται υπό εκκαθάριση. 

 12. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012.

 Σχετικά με την εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος του 2012 θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα εξής: α) Ποια έργα ποια ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν και τι ποσόν δαπανήθηκε μέσα στο 2012. β) Ποια έργα ξεκίνησαν το 2012 και συνεχίζονται και τι ποσόν δαπανήθηκε μέσα στο 4 2012. γ) Ποια έργα από τα προηγούμενα έτη συνεχίστηκαν μέσα στο 2012 και τι ποσόν δαπανήθηκε .δ) Σε τι ποσοστό εκτελέστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 σε σχέση με τα προγραμματισθέντα και τα δαπανηθέντα ποσά. 

13. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ .

 Σας έχουμε κατ’επανάληψη ζητήσει να μας κοινοποιείται τα σημαντικά έγγραφα (εισερχόμενα και εξερχόμενα) του Δήμου μας για να είμαστε πάντα ενήμεροι. Μέχρι σήμερα αρνείστε να μας χορηγήσετε αντίγραφα των σημαντικών εγγράφων με αποτέλεσμα να μην έχουμε πλήρη ενημέρωση για την αλληλογραφία του Δήμου με τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς. Επανερχόμενοι στο θέμα ζητάμε:

 α) άμμεσα να μας χορηγηθούν αντίγραφα της αλληλογραφίας που είχε ο Δήμος (εισερχόμενα- εξερχόμενα) με τον ελεγκτή νομιμότητας και τον επίτροπο για τα έτη 2011 και 2012. 

β) Από 01-01-2013 να ανοιχτεί φάκελλος στον οποίο θα καταχωρούνται αντίγραφα της σημαντικής αλληλογραφίας που έχει ο Δήμος με υπηρεσίες και φορείς κατά τρόπο που θα διευκολύνει την υπηρεσία του Δήμου. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο που χορηγήσατε στον συνδυασμό μας χρησιμοποιείται και από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, συνεπώς είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσουμε. Κύριε Δήμαρχε, Παρακαλούμε να έχουμε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα πλήρη και σαφή απάντηση στα θέματα που σας θέτουμε και να μας χορηγηθούν όλα τα στοιχεία που ζητάμε.
31/5/2013
 Για Την Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου 

Θ.Γ.Χρυσολωράς

Related

Ροή ειδήσεων 6281796350488619705

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item