Τα Σοβαρά θέματα συζητήθηκαν στο Δημ.Συμβούλιο με πρωτοβουλία της Λ.Σ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, αξιοποιώντας την αυξημένη δύναμη που της έδωσε ο λαός της Σερίφου στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, αποφάσισε να παί...


Η Λαϊκή Συσπείρωση, αξιοποιώντας την αυξημένη δύναμη που της έδωσε ο λαός της Σερίφου στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, αποφάσισε να παίρνει πρωτοβουλίες και να φέρνει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που απασχολούν το λαό του νησιού μας.
Με αίτηση που υπέγραψαν, όλοι οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύμβουλοι, έφεραν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρώτο «πακέτο» θεμάτων στις 29 Νοεμβρίου 2014.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1.Κατάσταση και Λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση επισήμανε τις εγκληματικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής η οποία έχει μετατρέψει τον ΧΥΤΑ σε ανεξέλεγκτη χωματερή.
Επί οκτώ μήνες (Φεβρουάριος-Αύγουστος 2014) τα απορριμματοφόρα του Δήμου άδειαζαν, με εντολή της Δημοτικής αρχής, το σύνολο των απορριμμάτων που συνέλλεγαν (σίδερα, ξύλα, πλαστικά, γυαλιά, χαρτιά, ηλεκτρολογικά, λάστιχα, κ.λ.π.) χωρίς κανέναν στοιχειώδη διαχωρισμό, προκαλώντας περιβαλλοντική επιβάρυνση και βάζοντας σε κίνδυνο πυρκαγιάς τον ΧΥΤΑ, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς, μήνες οι οποίοι είναι και οι μήνες αιχμής.
Αυτό έγινε διότι, η Σύμβαση που υπήρχε με τον εργολάβο έληξε τον Φεβρουάριο του 2014.
Ο Δήμαρχος και οι 8 Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν φρόντισαν να υπογράψουν νέα Σύμβαση με εργολάβο για την Λειτουργία και Διαχείριση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ, αφού ο Δήμος δεν διαθέτει, ούτε διεκδικεί, το αναγκαίο προσωπικό.
Από την Λαϊκή Συσπείρωση τονίστηκε ακόμα η επίπτωση που θα έχει στη μείωση της ζωής του ΧΥΤΑ η οποία έχει υπολογισθεί σε 25 χρόνια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να γίνει έλεγχος από αρμόδιες αρχές να υπολογιστεί η ζημιά που έχει προκληθεί και να καταλογισθεί στον Δήμαρχο και σε όποιον άλλο έχει ευθύνη.
Οι 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έκριναν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταλογισμό ευθυνών, αποκαλύπτοντας για ακόμα μια φορά την ανεπάρκειά τους, την έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας, ψηφίζοντας ότι τους «σερβίρει» ο Δήμαρχος, αφήνοντας ένα ακόμα έργο ζωτικής σημασίας στην «τύχη του».
Σε ότι αφορά την ανακύκλωση, για την οποία έχουν πάρει απόφαση από το 2011 για συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α) και ακόμα δεν έχουν υπογράψει Σύμβαση, δεσμεύτηκαν να την υπογράψουν άμεσα, προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα που θα οδηγούνται στο ΧΥΤΑ και να απομακρύνονται από το νησί δεκάδες τόνοι ανακυκλώσιμων κάθε χρόνο.


Σε ανεξέλεγκτη χωματερή έχει μετατρέψει τον ΧΥΤΑ η Δημοτική Αρχή του νησιού

2.Πορεία εργασιών στο Καταφύγιο σκαφών.
Για το σταμάτημα των εργασιών στη «ΜΑΡΙΝΑ», η Δημοτική αρχή ενημέρωσε ότι αυτό οφείλεται σε διαδικασίες πληρωμής του εργολάβου και σύντομα οι εργασίες θα συνεχισθούν.
3.Η κατάσταση της ύδρευσης του νησιού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα της εγκατάλειψης των υποδομών ύδρευσης του νησιού. Τα αντλιοστάσια μένουν ασυντήρητα και λειτουργούν ανεξέλεγκτα με τεράστιες ποσότητες νερού να πετιούνται κυριολεκτικά και εκατοντάδες KW/h ρεύματος κάθε μήνα καταναλώνεται άσκοπα σε βάρος της τσέπης του λαού της Σερίφου.
ΟΙ δεξαμενές μένουν ακαθάριστες, οι βλάβες δεν επανορθώνονται αφού και στην ύδρευση, ο Δήμαρχος και οι 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας «φρόντισαν» να μην υπογράψουν Σύμβαση, με αποτέλεσμα το νησί να είναι χωρίς υδραυλικό την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από τη Δημοτική αρχή να πάρει μέτρα συντήρησης και εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων της ύδρευσης. Ακόμα ζήτησε να σταματήσουν οι σπατάλες, σε νερό και ρεύμα, τις οποίες τελικά πληρώνει ο λαός.
4. Κατάσταση και ανάγκες στα σχολικά κτίρια.

Μετά από επίσκεψη Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα σχολικά συγκροτήματα
του νησιού (Γυμνάσιο-Λύκειο-Δημοτικό) διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετές κτιριοδομικές ελλείψεις και ανάγκες τις οποίες έφεραν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι ενδεικτικό ότι την επόμενη μέρα από την κατάθεση της αίτησης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νησιού.
Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των σχολικών συγκροτημάτων. Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθει αν χρειασθεί.
5. Άδεια Λειτουργ. Καντίνας Γυμνασίου-Λυκείου.
Μετά από ενημέρωση γονέων, ότι η Καντίνα του σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου λειτουργεί χωρίς άδεια, η Λ. Σ. αμέσως έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας, ότι είναι απαράδεκτο ο Δήμος να σφραγίζει καταστήματα επαγγελματιών και η καντίνα των σχολείων που είναι δικιά της ευθύνη να λειτουργεί χωρίς άδεια.
Μετά τη συζήτηση ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η άδεια είναι έτοιμη και σε λίγες μέρες θα είναι στα χέρια της υπεύθυνης λειτουργίας της καντίνας.
6. Δρόμος Αη Γιάννη στο Λάκο.
Από τον Γενάρη του 2013 οι κτητόροι του Αη Γιάννη στο Λάκο είχαν προσφερθεί να χρηματοδοτήσουν τη διάνοιξη δρόμου προς το συγκεκριμένο ξωκλήσι και ο Δήμος να αναλάβει της διαδικασίες αδειοδότησής του. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση αλλά ο Δήμαρχος αν και πέρασαν 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα για να εκτελέσει την απόφαση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση που έφερε το θέμα στο Δημ.Συμβούλιο ζήτησε να παραπεμφθεί ο Δήμαρχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά και πάλι οι 8 Δημ.Σύμβουλοι της πλειοψηφίας τον «αθώωσαν»..
Απλοί άνθρωποι προσφέρουν από το υστέρημά τους αλλά Δήμαρχος και οι 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας τους αγνοούν και τους εμπαίζουν.
Τελικά μετά την συζήτηση υποσχέθηκαν να βάλουν το θέμα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 με αναμόρφωση.
Για τη α

Τέλος ως έκτακτο θέμα η Λ.Σ. έθεσε το θέμα της κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για ενέργειες διατήρησής του.

Related

Ροή ειδήσεων 5906201550570412198

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item