Αθώωση-Δικαίωση των οδηγών του Δημοτικού Λεωφορείου Σερίφου

ΑΘΩΩΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ Την αθώωση των οδηγών του Δημοτικού Λεωφορείου Σερίφου,από την κατηγορ...



ΑΘΩΩΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ

Την αθώωση των οδηγών του Δημοτικού Λεωφορείου Σερίφου,από την κατηγορία της υπαιξέρεσης,αποφασισε το μονομελές πλημμελειοδικειο Μήλου στις 4 Μαϊου 2017. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν υπήρξε δόλος εκ μέρους των οδηγών αθωώνοντάς τους.
Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Σερίφου αποφάσισε την πρόσληψη 2 οδηγών Δημοτικού Λεωφορείου με Συμβάσεις Δίμηνης διάρκειας.
Ο Δήμαρχος που εξουσιοδοτήθηκε σχετικά δεν έκανε τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εγκριθούν οι προσλήψεις, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να δουλέψουν χωρίς Σύμβαση και ανασφάλιστοι.
Όταν τελείωσε το δίμηνο, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στους οδηγούς ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει, αφού δεν υπήρχαν Συμβάσεις.
Στην αυτονόητη απαίτηση των οδηγών για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους ο Δήμαρχος τους προέτρεψε να κρατήσουν τις εισπράξεις από τα εισιτήρια μέχρι να βρεί τρόπο να τους πληρώσει.
Σε ερώτηση της λαϊκής Συσπείρωσης για την τύχη των εισπράξεων ο Δήμαρχος δεν απαντούσε και το θέμα έφθασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στη συνέχεια στον εισαγγελέα.
Ο Δήμαρχος, όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει, απέκρυψε ότι απασχόλησε τους οδηγούς χωρίς Συμβάσεις απλήρωτους και ανασφάλιστους, λέγοντας μόνο ότι έδωσε εισιτήρια αξίας 8.800€και δεν του επέστρεψαν τα άκοπα και τις εισπράξεις και έτσι η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης.
Στη δίκη που έγινε στις 4 Μαϊου 2017 ως μάρτυρες υπεράσπισης των οδηγών κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρυσολωράς και Βαραγιάννης οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα πάντα έγιναν σε γνώση του Δημάρχου, ο οποίος αντί να αναλάβει τις ευθύνες του κατηγόρησε τους οδηγούς για υπεξαίρεση χρημάτων.




Related

Τοπικά νέα 39934353809428490

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item