Η τοποθέτηση της ΛαΪκής Συσπείρωσης για το Ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο

Μιλώντας για το θέμα του ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου στη Σέριφο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε: Κύριε πρόεδ...


Μιλώντας για το θέμα του ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου στη Σέριφο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε:


Κύριε πρόεδρε, Συνάδελφοι,
Φέραμε το θέμα της λειτουργίας ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου στο νησί μας γιατί πιστεύουμε ότι σε σοβαρά θέματα όπως αυτό θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει θέση.
Θα θέλαμε να κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε ορισμένα γεγονότα και αποφάσεις που έχουν παρθεί κατά το παρελθόν από το Δήμο Σερίφου, που σε συνδυασμό με την γενικότερη κυβερνητική πολιτική που ακολουθήθηκε οδήγησαν στην υποβάθμιση και απαξίωση του Δημόσιου Ιατρείου του νησιού και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση της υγείας και στο νησί μας.

• Το 2007 πάρθηκε απόφαση, από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, για την δημιουργία Ιδρύματος Στήριξης του Ιατρείου. Ήταν μια ενέργεια που αγκαλιάστηκε από το λαό του νησιού μας ο οποίος με τις αγνές του προθέσεις πίστευε ότι η ενέργεια αυτή θα βελτίωνε την κατάσταση στο Ιατρείο μέσω των οικονομικών ενισχύσεων και χορηγιών. Τότε η παράταξή μας, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΙΦΟΥ δήλωνε την αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή και υποστήριζε ότι θα οδηγούσε στην εμπορευματοποίηση της Υγείας στο νησί.
• Τον Ιούνιο του 2007 ο υποφαινόμενος, ως μέλος της παράταξης είχα γράψει ένα σημείωμα που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα και εξέφραζα την αντίθεσή μας. Αντίγραφο αυτού του σημειώματος με τίτλο ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ και το καταθέτω στα σημερινά πρακτικά για ιστορικούς λόγους.
• Το 2011 κατά την συζήτηση του νέου οργανογράμματος του Δήμου προέβλεπε και θέση Γιατρού υπαλλήλου του Δήμου.
• Το 2012 υπογράφτηκε και από τον Δήμο μια προγραμματική Συμφωνία για την αξιοποίηση χορηγίας της κας Εμπειρίκου.
• Κατά καιρούς υποδεχθήκαμε διάφορα κλιμάκια γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
• Υπογράφουμε κάθε χρόνο συμβάσεις, όπως αυτή με την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑ για την αερομεταφορά ασθενών από το νησί μας.
• Πρόσφατα πήρατε απόφαση για την ένταξη του Δήμου στο Δίκτυο ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ του κου Πατούλη.
• Συνεργασίες με γυναικολογικές κλινικές κ.λ.π.
• Όλα αυτά τα χρόνια πριν την κρίση, αλλά και την περίοδο της κρίσης που διανύουμε όλες οι κυβερνήσεις υποχρηματοδοτούν την υγεία.

Αποτέλεσμα όλων των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, τόσο από το Δήμο, όσο και από τις κυβερνήσεις είχαν σαν στόχο την υποβάθμιση-απαξίωση του Δημόσιου Ιατρείου του νησιού και έστρωσαν τον δρόμο για την διείσδυση των ιδιωτών στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Η κατάσταση στο Ιατρείο του νησιού δεν έχει φθάσει στο σημείο που να υπάρχει η αναγκαία Ιατρική κάλυψη και το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων και αναλύσεων με αποτέλεσμα συχνά οι συμπατριώτες μας να υποχρεώνονται να ταξιδεύον είτε στην Σύρο είτε στον Πειραιά.
Πάνω σε αυτήν την ανάγκη έρχεται να πατήσει και να εκμεταλλευτεί το Ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο που άρχισε να λειτουργεί με τις «ευλογίες» της νέας κυβέρνησης μέσω της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς.

Εμείς πιστεύουμε ότι το ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε βάρος του Δημόσιου Ιατρείου και του κρατικού προϋπολογισμού και προτείνουμε μετά την συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή στην παρουσία του στο νησί.
Ένα επανδρωμένο και εξοπλισμένο Δημόσιο Ιατρείο στο νησί θα καταστήσει περιττή την παρουσία των «Εμπόρων Υγείας» στο νησί μας.
Προτείνουμε να απευθυνθούμε στον υπουργό υγείας και στην 2η ΔΥΠΕ και να εκφράσουμε τη αντίθεσή μας, διότι η υγεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα.
Η παράταξή μας έχει διαχρονικά πάγια και σταθερή θέση:
ΠΛΗΡΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Related

Τοποθετήσεις Λ.Συσπ. 71849320922953634

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item