Καταγγελία της Λαικής Συσπείρωσης για διαγραφές στον Δήμο Σερίφου

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΙΦΟΥ;  Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση   Σε προηγούμενες ανακοινώσεις και ενημερωτικά δελ...

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΙΦΟΥ; 

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση 

 Σε προηγούμενες ανακοινώσεις και ενημερωτικά δελτία της Λαϊκής Συσπείρωσης, είχαμε ενημερώσει για την άρνηση του Δημάρχου Σερίφου να δώσει στοιχεία για τις οφειλές προς τον Δήμο (ποσά και οφειλέτες) στον συνδυασμό μας και συνολικά στην αντιπολίτευση. Είχαμε επίσης επισημάνει ότι ο Δήμαρχος με την άρνησή του αυτή, κάτι σημαντικό ήθελε να αποκρύψει από την αντιπολίτευση και το λαό της Σερίφου. 

 Και το «θαύμα» δεν άργησε να φανεί. Στις 19 Δεκεμβρίου 2013, στην τελευταία έκτακτη και «βεβιασμένη» συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για το 2013, με την λήξη του οικονομικού έτους και με την ευκαιρία των ανατροπών και των αναλήψεων υποχρεώσεων, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και η πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής ψήφισε τη «διαγραφή» του 50% των οφειλών παρελθόντων ετών προς τον Δήμο, τα οποία ανέρχονταν στο τέλος του 2013 σε 1.600.000€. 

Οι οφειλές προς τον Δήμο έχουν συσσωρευτεί από την προηγούμενη και τη σημερινή Δημοτική αρχή. Έτσι στον προϋπολογισμό του 2014 το υπόλοιπο ανείσπρακτων οφειλών παρελθόντων ετών θα εμφανίζεται στις 800.000€, αντί για 1.600.000€. Η δικαιολογία που προβλήθηκε από τον Δήμαρχο ήταν ότι αυτό προέκυψε κατά την μεταφορά των δεδομένων από χειρόγραφη σε ηλεκτρονική μορφή. Η «διαγραφή» πραγματοποιήθηκε χωρίς συζήτηση, ενημέρωση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά με εντολή του Δημάρχου και από ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών με την οποία έχει σύμβαση ο Δήμος.

 Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θ. Γ. Χρυσολωράς, όπως ήταν φυσικό, καταψήφισε αυτήν την απόφαση, η οποία φαίνεται πως αποτελεί «δώρο» του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας σε όσους τους στήριξαν στις εκλογές του 2010, προκειμένου να έχουν ξανά την στήριξή τους εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2014.

 Η υπόθεση της διαγραφής οφειλών λόγω παραγραφής φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια αφού είναι μια συνειδητή επιλογή του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι γνωστό στον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ότι χρηματικές απαιτήσεις του Δήμου από τέλη, φόρους, δικαιώματα και προσωπική εργασία παραγράφονται 5 χρόνια μετά από τη λήξη του οικονομικού έτους που έγινε η ταμιακή βεβαίωση.

 Με δυο λόγια, όσοι μέσα σε 5 χρόνια δεν πληρώσουν βεβαιωμένα χρέη προς τον Δήμο από φόρους, τέλη και δικαιώματα αυτά παραγράφονται. Η Λαϊκή Συσπείρωση, αν το θέμα ερχόταν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με όλα τα στοιχεία, θα μπορούσε να συναινέσει, κατά περίπτωση, σε ρύθμιση χρεών λαϊκών νοικοκυριών του νησιού που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην ψηφίζουν άκριτα ότι τους «σερβίρει» ο Δήμαρχος. Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου είναι σημαντικός, αποφασιστικός και υπεύθυνος. Ο λαός της Σερίφου μας εξέλεξε και μας έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο προσδοκώντας από όλους μας να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα τους, αλλά και τα γενικότερα συμφέροντα του Δήμου.

Related

Τοποθετήσεις Λ.Συσπ. 199310502257042153

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item