Θέσεις της Λαικής Συσπείρωσης για τις χρήσεις γής

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 25-01-2102  1.Συζήτηση και λήψη απόφασης για το σχέδιο Π.Δ.: Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γής. Συζητάμ...

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 25-01-2102 

1.Συζήτηση και λήψη απόφασης για το σχέδιο Π.Δ.: Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γής. Συζητάμε σήμερα ένα θέμα που έχει να κάνει με την πολιτική γης. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσω για να σας πείσω για την χρησιμότητα της γης. Όλοι το καταλαβαίνουμε.

 Η γη, όπως και τόσα άλλα χρήσιμα για τη ζωή, εμπορευματοποιούνται. Στα πλαίσια λοιπόν πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της γης το μεγάλο κεφάλαιο με το πολιτικό τους προσωπικό κάνουν νομοθετικές παρεμβάσεις που να τους βοηθούν στον εκτοπισμό των μικροιδιοκτητών, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους και την κερδοφορία τους. Τ0 2011 μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε παρόμοια θέματα. 

Α) Για το ΣΧΟΑΠ. Το οποίο είχαμε καταψηφίσει με το αιτιολογικό ότι δεν θα μας χρησίμευε, χωροταξικά παρά ελάχιστα, αφού πάνω από όλα υπερυσχύει η νομοθεσία την οποία διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις. 

 Β) Για το νομοσχέδιο περί βιοποικιλότητας. (Δόμηση εκτός οικισμών 10 στρέμματα). Είχαμε τονίσει ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια απαξίωσης των μικρών ιδιοκτησιών υπέρ των μεγάλων. 

 Γ) Τώρα με το σχέδιο Π.Δ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ειδικότερα με το άρθρο 14,ενώ παρέχει την δυνατότητα να φτιάξει ότι κερδοφόρες επιχειρήσεις θέλει, ουσιαστικά απαγορεύει την κατασκευή κατοικίας. 

Επιτρέπει στις επιχειρήσεις την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που με τις μέχρι σήμερα διατάξεις δεν επιτρέπονταν. Καταργούνται ουσιαστικά οι περιοχές αμιγούς κατοικίας. Με τον όρο ειδικές χρήσεις μπορούν να υπάρχουν δραστηριότητες σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ. Μετά την ψήφισή του Π.Δ. προσαρμόζονται τα ΣΧΟΑΠ στις διατάξεις του.

 Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους που λόγω χρόνου δεν αναφέρουμε προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να ζητήσει την απόσυρση του Π.Δ. και να καταγγείλουμε με ανακοίνωσή μας την τιρκομματική κυβέρνηση.

Related

Ροή ειδήσεων 6854118722150073534

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item