Οι Θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα χαράτσια

Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Συζήτηση και λήψη απόφασης για τα χαράτσια. Βάλαμε ως θέμα συζήτησης το θέμα των χαρατσιών επειδή π...

Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τα χαράτσια. Βάλαμε ως θέμα συζήτησης το θέμα των χαρατσιών επειδή πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να παίρνει θέση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες μας και ιδιαίτερα τις λαϊκές οικογένειες.

 Όπως γνωρίζετε όλοι, τα τελευταία δύο χρόνια έχει εκδηλωθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα Λαϊκά εισοδήματα με:

 Α) Περικοπές μισθών και συντάξεων. Β) Επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης σε μισθωτούς και συνταξιούχους. 

 Γ) Τέλος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες. 

Δ) Φοροεπιδρομή με αύξηση του Φ.Π.Α. 

Ε) Φοροεπιδρομή με μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 € το χρόνο. ΣΤ) Επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων με ποινή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους δεν το πληρώσουν. Είναι κοινός τόπος να πούμε ότι αυτή η οικονομική πολιτική είναι αντεργατική και αντιλαϊκή.

 Η απειλή όμως της διακοπής του ρεύματος σε όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ είναι και απάνθρωπο και δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο αυτών που μας κυβερνούσανε και όσους μας κυβερνάνε και σήμερα. Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαϊκές οικογένειες δεν δημιούργησαν το χρέος. 

Το χρέος είναι τα υπερκέρδη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ανάπτυξης μετατράπηκαν σε ομόλογα τα οποία βρίσκονται στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών και επιδιώκεται μέσω της επιβολής τω χαρατσιών να τα αποπληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες. 

 Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση καταδίκης της πολιτικής πτώχευσης του λαού και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στα συνεργεία της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια που δεν πλήρωσε το χαράτσι. Πιστεύουμε ότι είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στον λαό Σερίφου.

Related

Τοποθετήσεις Λ.Συσπ. 5423807587466598937

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item