Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της Απεργίας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ Εντείνονται οι προετοιμασίες για απάντηση...



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για απάντηση στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο.
Σε συγκεντρώσεις τη μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου καλεί το ΠΑΜΕ - Πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργία τη μέρα ψήφισής του
Με αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες και απεργία τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίεςκαι Σωματεία ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» στο δρόμο το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης», στα «προαπαιτούμενα» της οποίας, μαζί με άλλα αντιλαϊκά μέτρα, περιλαμβάνεται και η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα.
«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία», διαμηνύει το ΠΑΜΕ σε κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο και ΕΕ, μέσα από την αφίσα του, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στη μάχη. Μετά την απόρριψη της πρότασής του για 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων.
Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Γραμματείας, με θέμα την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, τις απεργιακές αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν, το ΠΑΜΕ αποφάσισε να καλέσει σε συγκεντρώσεις τη μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου. Στην κατεύθυνση αυτή, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Ηδη, αποφάσεις για κινητοποίηση τη μέρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
Συνεδριάσεις και απεργιακές αποφάσεις
Τις προηγούμενες μέρες, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, μετά από συνεδριάσεις διοικήσεων και συσκέψεις σωματείων, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας τη μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα, απεργιακές αποφάσεις έχουν μέχρι στιγμής πάρει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Λαυρίου, Λάρισας, Αγρινίου, ΑρταςΛαμίας, Νάουσας, ΦωκίδαςΚεφαλονιάς - Ιθάκης και Ζακύνθου.
Επίσης, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και Λογιστών (ΠΟΛ).
Μπροστά στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, μετά από πρόταση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μια σειρά από Σωματεία της Αττικής έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, σε απεργία καλούν τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων ΑθήναςΕργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Οικοδόμων Αθήνας, Τύπου και Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.
Προτάσεις για έκτακτες συνεδριάσεις και αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν καταθέσει επίσης οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε μια σειρά από Ομοσπονδίες σε κλάδους όπου με την 3η «αξιολόγηση» προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΟΣΜΕ) και στην ΟΤΟΕ.
Κάλεσμα σε Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου
Στο Δημόσιο, στάση εργασίας και όχι απεργία αποφάσισε να κηρύξει τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή». Συντασσόμενη με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, η πλειοψηφία αυτή απέρριψε δύο φορές την πρόταση της «Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ) για 24ωρη απεργία. Η στάση θα είναι τρίωρης διάρκειας (από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου).
Κάλεσμα για λήψη απεργιακών αποφάσεων απευθύνει στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του Δημοσίου η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ). Πρόταση για έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, προκειμένου να πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία, έχει καταθέσει η ΔΑΣ στην ΠΟΕ ΟΤΑ.
ΠΗΓΗ: Ρ


Related

Ροή ειδήσεων 8358644351254046868

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Ακολουθησε μας

Serifos Island Greece

Παραδημοτικα ...

Ο καιρος στη Σεριφο τωρα

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=80

https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou

https://diavgeia.gov.gr/f/limenikotameiosyroy

Σεριφος Χρησιμα Τηλεφωνα

Προτεινομενη αναρτηση

Εγκαινιάσθηκε το πρώτο σύγχρονο Ελαιοτριβείο στη Σέριφο

Εγκαινιάσθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο στο νησί μας. Το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Σ...

item